hoedjes

 
geannuleerd

Door privé omstandigheden van de docent, moeten wij helaas deze lezing annuleren.

positie-migrantenvrouwen

LEZING: POSITIE VAN MIGRANTENVROUWEN   dr. Naema Tahir

 Deze lezing zal gaan over de positie van de migrantenvrouw in de multiculturele samenleving. Naema Tahir zal een inkijk geven in hoe vrouwen met een Arabische achtergrond navigeren tussen de eisen die hun traditionele cultuur hen oplegt, maar anderzijds ook de eisen die de moderne samenleving aan hen stelt.

Naema Tahir is een Brits-Nederlands-Pakistaanse schrijver en voorvechter van vrouwenrechten. Ze is tevens jurist (specialisatie mensenrechten)  en als universitair docent rechtsgeleerdheid verbonden aan de University College Roosevelt. Ze werkte voorheen voor de Nederlandse overheid, de VN en de Raad van Europa. Tahir is auteur van vele boeken en artikelen over de multiculturele samenleving, met een bijzondere belangstelling voor vrouwenrechten en migratie thema’s.

Ze was verder columnist voor het dagblad Trouw en een graag geziene gast in verschillende media. Haar proefschrift The Arranged Marriage analyseert het gearrangeerde huwelijk en de mensenrechtenstandaarden van de vrije wilsovereenstemming. Naema Tahir promoveerde op 6 november 2019 aan de Universiteit Utrecht.

 

 

Datum                       woensdag 15 september

Tijd                           19:30 uur (let op: afwijkende aanvangstijd)

Plaats                        Ons Koningsoord, Trappistinnentuin 77, BE

Kosten                       € 16,00

Afmelden                   netietivitca.[antispam].@kvgberkelenschot.nl

 

Contactpersoon        Wilma van Lieshout

                            

© KVG Berkel-Enschot e.o. 2021-2022