hoedjes

 
theeplantage

EXCURSIE THEEPLANTAGE, UNIEK IN NEDERLAND

 

Nooit eerder was het een kwekerij in Europa gelukt de theeplant Camellia Sinensis te ontwikkelen. Dat geldt na jaren van ontwikkelen wel voor Special Plant Zundert. Dit bedrijf brengt deze plant nu op de markt onder het label LocalTea: een theeplant, die kan overwinteren op Nederlandse bodem.

De eigenaar van de kwekerij raakte in China geïnspireerd door thee en hij kwam erachter dat je uit één soort theeplant wel 500 verschillende smaken thee kunt maken. Het hele productieproces vindt plaats in de kwekerij. Thee uit eigen land, dus duurzaam te noemen. Normaal moet thee worden geïmporteerd uit andere landen.

 

We gaan met de bus naar Zundert, waarbij we rekenen op 40 personen. Bij de theeplantage worden we ontvangen met koffie/thee met wat lekkers en verdeeld over twee groepen (maximaal 20 personen per groep). We krijgen uitleg en een rondleiding en we gaan naar huis met een theeplant!

Hoe bijzonder: thee van Nederlandse bodem.

Zie ook:  https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/hollandse-theeboer-overstappen-op-thee-uit-eigen-land?fbclid=IwAR0KXYNf6Rd1bj-uhkqtQrS6IZ2O6CRuwVHSnYOJBtadul0-yoQvVfHSs9s

(U hoeft alleen maar op de link te klikken en u kunt genieten van het filmpje over LocalTea.)

 

 

Datum                       donderdag 7 april

Tijd                           10:30 – 12:30 uur (terugreis)

Vertrek                      09:30 uur vanaf Sport Piazza (met de bus)

Plaats                        Theeplantage, Gaardsebaan 11c, 4881 ME  Zundert

Kosten                       € 26,00 (incl. buskosten)

Afmelden                   netietivitca.[antispam].@kvgberkelenschot.nl

 

Contactpersoon         Mieke Baas

theeplantage-2

© KVG Berkel-Enschot e.o. 2021-2022