hoedjes

 

CULTUURHISTORISCHE GROEP

Groep a (woensdag) o.l.v. Truus Daamen en Yolande Wertenbroek

Groep b (vrijdag) o.l.v. Elly van Gorp en Ingrid Heuts

Data groep a

woensdag 19 september, 31 oktober 2018

13 maart en 17 april 2019

Data groep b

vrijdag 28 september, 26 oktober 2018,

15 maart en 12 april 2019

Vertrek

per bus vanaf Sportschool Ooms in Berkel-Enschot

N.B. Sportschool Ooms verzoekt ons dringend de auto's niet in de eerste vakken te parkeren, maar verderop, richting hockeyvelden

Kosten

€ 90,00 voor vier excursies (reiskosten, entreegelden en gidsen)

Toelichting:

Het doel van deze excursies is samen de cultuurhistorische achtergrond van een stad of dorp te bekijken. Daartoe maken we een stads - of dorpswandeling onder leiding van gidsen, bezoeken we een plaatselijk museum, kerk, stadhuis, kasteel of paleis. De excursies worden altijd per bus gemaakt, mede om het onderlinge contact en de gezelligheid te bevorderen. We zullen ook dit jaar weer veel aandacht besteden aan het vinden van geschikte koffie- en lunchgelegenheden.

De eerste drie excursies zullen om ongeveer 17:30 uur in Berkel-Enschot eindigen. De vierde en laatste uitstap, die ons naar een verder gelegen oord voert, sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd. We zijn dan omstreeks 21:00 uur weer terug.

De deelnemers ontvangen van tevoren nadere gegevens over het volledige dagprogramma, waaronder de vertrektijden (die nog wel eens kunnen variëren) en de dagkosten (koffie met gebak en lunch), die in de bus worden afgerekend. Aangezien we steeds vaker een museumbezoek in het programma opnemen, zijn we genoodzaakt, indien zich dat voordoet, een aparte bijdrage te vragen aan degene die geen museumkaart heeft.

N.B. In elke brief leest u ook wie de contactpersoon is voor de betreffende uitstap. Afmelden uitsluitend bij deze contactpersoon.

September 2018: Kasteel Doornenburg en Fort Pannerden.

Oktober 2018: Rietveldsafari Bergeijk en ??

Maart 2019: Amsterdam. Museum Het Schip en ??

April 2019: Museum Nieuwland Lelystad en Spakenburg.

kasteel-doornenburg-harry-potter-event
fort-pannerden

© KVG Berkel-Enschot e.o. 2021-2022