hoedjes

 

BEZOEK ASML: ”De wereld van de micro-electronica”

Datum

3a: dinsdagmorgen 25 september

3b: woensdagmiddag 24 oktober

Tijd

3a: 10:00 uur - 13:00 uur

3b: 13:00 uur - 16:00 uur

Vertrek

Per bus vanaf Sportschool Ooms, Berkel-Enschot

Dinsdagmorgen 25 september: 9:00 uur

Woensdagmiddag 24 oktober: 12:00 uur

Kosten

€ 8,50

Contactpersoon

Marij van Spreeuwel tel. 013-5364850

e-mail jiram.[antispam].@kvgberkelenschot.nl

Afmelden

netietivitca.[antispam].@kvgberkelenschot.nl

Toelichting:

Het bezoek aan ASML, een hightechbedrijf, is heel bijzonder. Veel mensen hebben geen idee waar je het over hebt, maar in Eindhoven en omstreken zijn ze er maar wat trots op en blij mee. ASML is een begrip in de wereld van chips, de wereld van Intel en Samsung, waar ze niet zonder kunnen.

Het bedrijf is wereldleider in het ontwikkelen en bouwen van razend ingewikkelde machines waarmee schijven met daarop chips, 'wafers' geheten, worden gemaakt. Zowat de hele chipindustrie werkt met machines uit Veldhoven. Grote kans dat de chip in de smartphone, in apparaten en in auto's is gemaakt met een machine van ASML. "Ik schat dat zo'n 80 procent van alle chips uit onze machines rollen", zegt ASML-topman Peter Wennink... ”

We worden tijdens deze Community-bijeenkomst ontvangen met koffie en thee waarna in het auditorium een voordracht wordt gegeven met gebruik van video’s en animaties. “De onderwerpen die behandeld worden zijn de wereld van de micro-electronica en de rol van ASML daarin. Verder praten we over de ASML technologie, komt een stukje geschiedenis langs, wat over economie, hoe het bedrijfsmodel in elkaar zit en een stukje toekomst. Het scala aan onderwerpen is erg breed zodat er voor een ieder wat interessants bij zit. Het technisch gehalte proberen we wat beperkt te houden.

De bijeenkomst is zo interactief mogelijk en er is ruim de tijd om vragen te stellen. Eigenlijk zijn er geen onderwerpen waar we niet over willen praten.”

Indien u zich aanmeldt voor deelname geeft u tevens toestemming dat uw naam doorgegeven wordt aan ASML.

U dient uw paspoort of identiteitskaart mee te brengen.

 

asml-foto

© KVG Berkel-Enschot e.o. 2021-2022