hoedjes

 

Lezing over het Joodse meisje Fanny Philips

de heer René Kok

Datum

dinsdagavond 21 april 2020

Tijd

20:00 uur

Plaats

Ons Koningsoord, Trappistinnentuin 77, B-E

Kosten

Leden en introducés € 9,50 incl. koffie/thee

Contactpersonen

Ria Miedema

e-mail ria@kvgberkelenschot.nl

Afmelden

activiteiten@kvgberkelenschot.nl

Toelichting:

Fanny Philips, een 19-jarig meisje uit Vught, schrijft in 1942 en 1943 brieven aan haar vriendin Ans Schreurs uit Den Bosch. Klinkt in het begin nog optimisme in haar brieven door, geleidelijk maakt de angst voor vervolging en terreur zich meester van Fanny.
Aan de hand van de lotgevallen van de familie Philips wordt in deze lezing een beeld geschetst over het Joodse leven voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog in de stad Den Bosch en omgeving.
Vader Benjamin was een gerespecteerd en geassimileerd burger van de stad Den Bosch en later van Vught. Door de vele beschikbare bronnen, waaronder een groot aantal brieven van Fanny die bewaard zijn gebleven, kan men hun lotgevallen uiteindelijk nauwkeurig volgen en reconstrueren.
René Kok, oud-docent geschiedenis, heeft meegewerkt aan diverse publicaties over ‘s-Hertogenbosch, waaronder “Brieven van Fanny Philips” en “Wegens bijzondere omstandigheden:
‘s-Hertogenbosch in bezettingstijd 1940-1944”.

Omdat we denken dat u zeker bekenden heeft die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp, heten wij ook uw introducés van harte welkom.

fanny-phili-s

© KVG Berkel-Enschot e.o. 2021-2022