hoedjes

 

Bevrijdingswandeling

Data

A7a: maandagmiddag 12 oktober 2020

A7b: dinsdagmiddag 13 oktober 2020

Tijd

14:00 - 16:00/17:00 uur

Plaats

LocHal Spoorzone (Burg. Brokxlaan) Tilburg

Kosten

€ 12,50

Contactpersoon

Mieke Baas 

e-mail mieke@kvgberkelenschot.nl

Afmelden

netietivitca.[antispam].@kvgberkelenschot.nl

Toelichting:

Sommigen zien het als een tweede wonder van Peerke Donders dat, uitgerekend op zijn geboortedag 27 oktober, Tilburg werd bevrijd. Toeval of niet, we kunnen ons bijna 75 jaar later nog steeds verWONDERen over de vele oorlogsmonumenten die de stad rijk is. Oorlogsmonumenten waarvan de meest opvallende enkele jaren geleden werden samengebracht in het VRIJHEIDSPARK gelegen achter Factorium, tussen Bisschop Zwijsenstraat en Koningsplein. Een mooie gelegenheid om eens mee te gaan op een route vanaf de LocHal naar deze tuin en die langs plekken voert die stuk voor stuk op een andere wijze de relatie leggen met Tilburg en WOII.

Oorlogsmonumenten die de ene keer prominent in beeld komen en een ander keer bijna verborgen langs de route moeten worden ontdekt. De Herdenkingsplaquette in de LocHal, de Wasknijper, de Mariakapel, de struikelsteentjes, het verhaal van Helga Deen, Coba Pulskens, de Rauterzegelroof, de aanslag op NSB-er Piet Gerrits, enz. passeren de revue.

We starten en eindigen in de LocHal, waar we na afloop van de wandeling (ca. 16 uur) samen koffie/thee (met wat lekkers) zullen drinken.

 

 

bevrijdingswandeling

© KVG Berkel-Enschot e.o. 2021-2022