hoedjes

 

Lezing over het Joodse meisje Fanny Philips

door drs. René Kok

Datum

donderdagavond 17 september 2020

Tijd

20:00 uur

Plaats

Ons Koningsoord, Trappistinnentuin 77, BE

Kosten

€ 9,50 leden en introducés

Contactpersonen

Ria Miedema tel. 013-5400531

e-mail ria@kvgberkelenschot.nl

Afmelden

netietivitca.[antispam].@kvgberkelenschot.nl

 

Toelichting:

Deze lezing was in ons vorig programma door de coronacrisis komen te vervallen; staat nog in het teken van de viering van 75 jaar bevrijding.

Fanny Philips, een 19-jarig meisje uit Vught, schrijft in 1942 en 1943 brieven aan haar vriendin Ans Schreurs uit Den Bosch. Klinkt in het begin nog optimisme in haar brieven door, geleidelijk maakt de angst voor vervolging en terreur zich meester van Fanny.

Aan de hand van de lotgevallen van de familie Philips wordt in deze lezing een beeld geschetst over het Joodse leven voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog in de stad Den Bosch e.o. Door de vele beschikbare bronnen, waaronder een groot aantal brieven van Fanny die bewaard zijn gebleven, kan men hun lotgevallen uiteindelijk nauwkeurig volgen en reconstrueren.
René Kok, oud-docent geschiedenis, heeft meegewerkt aan diverse publicaties over ’s-Hertogenbosch in de periode van WOII.

Tijdens deze lezing besteedt hij ook aandacht aan de persoon van Helga Deen.

Omdat we denken dat u zeker bekenden heeft die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp, heten wij ook uw introducés van harte welkom.

 

 

fanny-phili-s
helga-deen

© KVG Berkel-Enschot e.o. 2021-2022