hoedjes

 

Filmcursus

selectie en inleiding door de heer Bert Goessen

Tijd

maandagmiddag 13:30 uur

Data

7 oktober, 11 november 2019

6 januari, 3 februari en 16 maart 2020

Plaats

Filmtheater Pathé, Pieter Vreedeplein 174, 5038 BW Tilburg

Kosten

€ 17,50

Contactpersoon

Marij van Spreeuwel 

e-mail marij@kvgberkelenschot.nl

Afmelden

bij contactpersoon

Film is een krachtig medium dat zorgt voor ontspanning en inspiratie. Maar film verschaft ook stof tot nadenken en zorgt voor reflectie op het dagelijks leven. Meer nog dan andere media trekt een film de kijker mee in een andere realiteit en brengt discussies op gang. Regisseurs van over de hele wereld vertellen verhalen over mensen zoals u en ik. Verhalen over liefde, verlies, moed en zwakheden. Verhalen die een unieke inkijk geven in het leven, die inzicht geven in de wereld van vandaag. Hedendaagse filmmakers vernieuwen cinema niet alleen in de manier waarop ze hun verhaal vertellen, ze weerspiegelen ook de chaos, de waanzin en tegelijk de schoonheid van ons bestaan.

Het filmprogramma staat komend jaar in het teken van films die in beeld brengen dat er op het vlak van gelijkheid van mannen en vrouwen nog een hele weg is te gaan. Films die vrouwen niet benaderen als slachtoffer maar als krachtige personen die hun lot in eigen hand nemen. Benieuwd naar het aanbod? Laat u dan ontroeren door de kracht en de schoonheid van de geselecteerde films.

De afgelopen jaren zijn de selectie van de films en de inleidingen bij de films op deskundige wijze verzorgd door Paul Overmeer. Nu Paul te kennen heeft gegeven te willen stoppen met zijn werkzaamheden, hebben we in de persoon van Bert Goessen een nieuwe gepassioneerde filmkenner gevonden die het filmprogramma vanaf dit jaar heeft samengesteld. Bert is 30 jaar eigenaar geweest van Cinecitta en is nu eigenaar van MOOOV Film Distribution, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitbrengen van zogenaamde wereldcinema films.

De vijf geselecteerde films zijn:

An Unexpected Love - regie: Juan Vera. Argentijnse film waarin de balans wordt opgemaakt van een 30-jarig ‘versleten’ huwelijk.

Capharnaüm - regie: Nadine Labaki. Hartverscheurende Libanese film over het lot van een zwerfjongetje.

Sofia - regie: Meryem Benm Barek. Marokkaanse film over een verborgen gehouden zwangerschap.

Woman at War - regie: Benedikt Erlingsson. Film uit IJsland over een milieuactiviste die duidelijk niet met zich laat sollen.

Sibel - regie: Cagla Zencirci. Turkse film waarin de jonge Sibel steeds sterker opkomt voor haar onafhankelijkheid.

 

 

film-2

© KVG Berkel-Enschot e.o. 2021-2022