WANDELING PALEISKWARTIER,
DE NIEUWE BINNENSTAD VAN DEN BOSCH

wandeling-paleiskwartier-den-bosch


Zoals elke stad kampt ook den Bosch met ruimtegebrek, steeds meer mensen willen in de binnenstad wonen maar die zit inmiddels vol.
Aan het eind van de vorige eeuw startte Den Bosch daarom met de ontwikkeling van “een nieuwe binnenstad over het spoor”: Het paleiskwartier. Het hart hiervan wordt gevormd door de hofvijver. Daarachter rijzen de zilveren gevels van de Armada’s op: als zeilen die bollen in de wind, goed voor 254 woningen. De Engelse architect Tony McGuirk tekende dit spraakmakende woningproject, dat tot ver over onze landsgrenzen beroemd is.

Onder leiding van een gids wandelen we langs modern design en klassieke bouwstijlen. De Van Lanschottoren, wooncomplex La Cour met besloten binnentuin en complex Le Carrefour met het goudkleurige Stedelijk Gymnasium, bijnaam “de goudklomp”. Opvallende gebouwen aan de Onderwijsboulevard. Architecten van naam hebben alles uit de kast gehaald om hier de meest bijzondere ontwerpen te maken.

De wandeling zal ongeveer 1,5 uur duren. Per gids 15 personen en er zijn meerdere gidsen mogelijk.
Mogelijkheid met trein of bus en aan de achterkant van het station zal de gids ons opwachten. Er is ook een grote parkeergarage aan de achterkant van het station.

Wandel mee in de nieuwe binnenstad!

 

Datum dinsdagmiddag 7 mei
Tijd 14:00 uur
Plaats Paleiskwartier Den Bosch, start van de wandeling aan de achterkant van het station (kant van het Paleiskwartier)
Vervoer op eigen gelegenheid; bij samen rijden wordt een bijdrage verwacht
(zie Huisregels activiteiten/cursussen)
Kosten € 7,50
Afmelden bij contactpersoon 

Mieke Baas

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd