NATUURWANDELING

natuurwandeling 2


Op donderdag 28 maart 2024 gaan we weer op pad met de IVN-gidsen voor een lentewandeling. Ditmaal gaan we naar het Belvertsven op de Kampinaheide. Na afloop drinken we koffie/thee bij de Hermitage welke op korte loopafstand van de parkeerplaats is.

De lengte van de wandeling is ± 5 km een gaat door het bos langs het riviertje de Rosep, over heidevelden en vervolgens rondom het Belvertsven. Dit ven is een van de grotere vennen in Oisterwijk en heeft in tegenstelling tot de meeste andere vennen in Oisterwijk een heel andere oorsprong. Maar daarover krijg je alles te horen van de gidsen, ook wat betreft het beheer en het onderhoud dat de laatste jaren heeft plaatsgevonden.

Er is veel gekapt maar er veel moois voor teruggekomen. Diverse vogelsoorten zijn weer terug van weggeweest en de kans om een ijsvogeltje of blauwborstje te zien is aanwezig. Ook de altijd schuwe roerdomp wordt er de laatste jaren weer gehoord. Door de houtkap is een mooi open gebied ontstaan dat een wijds uitzicht biedt over het ven en waardoor weer veel nieuwe heide is teruggekomen. Een zeer afwisselende wandeling dus.

 

Datum donderdagmorgen 28 maart
Tijd 10:00 uur
Plaats Parkeerplaats hoek Burg. Van den Oeverweg/Posthoornseweg, Oisterwijk
Vervoer op eigen gelegenheid; bij samen rijden wordt een bijdrage verwacht
(zie Huisregels activiteiten/cursussen)
Kosten € 10,00
(inclusief koffie/thee en iets lekkers)
Afmelden bij contactpersoon 

Wilma van Lieshout

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd