LEZING ERWIN OLAF,
TOPFOTOGRAAF EN WERELDBEROEMD
(John Lommen)

lezing-erwin-olaf-topfotograaf-en-wereldberoemd


Met zijn choquerende beelden, het expliciete bloot uit zijn beginperiode, de nostalgie, de intimiteit en vaak met zijn subtiele humor is Erwin Olaf over de hele wereld beroemd en gelauwerd. In 2011 kreeg hij de Johannes Vermeerprijs, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten. Olaf schonk het Rijksmuseum museum in 2018 ruim 400 foto’s, het museum kocht er nog eens 80.

In 2019 waren de twee grote overzichtstentoonstellingen in het Fotomuseum en het Gemeentemuseum in Den Haag (nu Kunstmuseum Den Haag) een groot succes. Hij speelde met zijn fotografie in op belangrijke thema’s in de samenleving. Erwin Olaf overleed vrij plotseling in september 2023, slechts 64 jaar oud.

In deze lezing krijg je een chronologisch overzicht van een selectie uit Olafs werk. Dat start in 1994 en is bijgewerkt t/m maart 2023.
Het gaat dan om fotoseries, losse foto’s en filmpjes die hij gemaakt heeft.
In de selectie heb ik bewust gekozen voor een aantal bekende series, maar ook voor relatief onbekend werk. Door af en toe de achtergronden van zijn beelden toe te lichten, begrijp je beter waar hij zijn inspiratie vandaan haalde.

John Lommen is fotorecensent en fotobespreker.

U mag een introducé meenemen. Deze hoeft u van tevoren niet aan te melden. Als er te veel inschrijvingen zijn komt de mogelijkheid om introducés mee te nemen te vervallen. U hoort dit tijdig van ons via de contactpersoon.

 

Datum maandagmiddag 26 februari
Tijd 14:00 uur - 16:00 uur
Plaats Sociaal Cultureel Centrum De Schalm
Trappistinnentuin 77
5057 DJ Berkel-Enschot
Kosten € 10,00 (inclusief koffie/thee)
voor leden en introducés*
(*contante betaling bij binnenkomst)
Afmelden bij contactpersoon 

Ria Miedema

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd