KOOKWORKSHOP

kookworkshop


Els Knoope is schrijfster, journalist en houdt heel erg van koken. Samen koken en samen eten is altijd een gezellige activiteit. Daarom gaat zij voor ons op 4 en 26 april een workshop salades maken verzorgen.

De naam salade komt uit de Provence en betekent letterlijk: ‘ dat wat gezouten is’. Vroeger bestond een salade meestal uit groene sla, komkommer, tomaat, uitjes, gegarneerd met slasaus. Of er werd een huzarensalade gemaakt van gekookte aardappels met restjes vlees.
Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden om salades te serveren. Meestal wordt een salade koud geserveerd, maar er zijn ook lauwwarme salades (salades tièdes).

Je kunt een salade serveren als voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht, als lunchgerecht, op brood, bij een buffet, picknick of barbecue. Ook zijn er salades die geschikt zijn als nagerecht. Ook de manier van serveren is veelzijdig: op een bordje, schaal, in een glaasje, verpakt in een slablad of in een tortilla. Een ding is zeker, we gaan geen alledaagse salades maken!

Als we klaar zijn gaan we, onder het genot van een glaasje wijn, gezellig met elkaar aan tafel. Na afloop krijgt u een map met de recepten mee.
We hebben 2 data gereserveerd. Maximaal kunnen er 10 personen per keer inschrijven.

 

Datum

donderdagmiddag 4 en 25 april
en vrijdagmiddag 19 april

Tijd 13:30 uur - 17:00 uur
Plaats Valkenierstraat 16, Helvoirt
Vervoer op eigen gelegenheid; bij samen rijden wordt een bijdrage verwacht
(zie Huisregels activiteiten/cursussen)
Kosten € 27,50
Afmelden bij contactpersoon 

Ria Miedema

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd