FILMCYCLUS
Bert Goessen (selectie en inleiding)

filmcyclus-dalvaDalva

  • Dit is het vervolg van de cursus uit het najaarsprogramma.
    Wie zich toen al heeft ingeschreven, hoeft niet opnieuw in te schrijven.


In de filmcyclus van dit seizoen staan nog drie Franstalige films op het programma. Feel-good films, afgewisseld met indringende portretten van vrouwen, die in het leven op zoek zijn naar een zinvol bestaan of anderen een zinvol leven willen bezorgen. Ze spelen zich af in de wereld van de moderne dans, de klassieke muziek en de schilderkunst. Maar ook in het dagelijks leven van gewone families, waar de drama’s voortdurend op de loer liggen.

- LA DOUBLE VIE DE VERONIQUE (Regie: Krzysztof Kieslowski, 92 min.)
Weronika en Veronique zijn beiden 20 jaar, geboren op dezelfde dag, in Polen en in Parijs. Door toeval kruisen ze elkaars leven. De sfeer van de film wordt vooral bepaald door de schitterende klassieke muziek, speciaal geschreven door de Poolse componist Zbigniew Preisner.

- DALVA (Regie: Emmanuelle Nicot, 87 min.)
De 12-jarige Dalva woont alleen met haar vader. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw en snapt totaal niet waarom ze plotsklaps van haar vader wordt weggerukt. Gaandeweg begint ze te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.

- PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU (Regie: Céline Sciamma, 119 min.)
Zoals een schilder al met een paar penseelstreken een wereld kan oproepen, schetst Céline Sciamma met een paar beginscènes de aanloop tot een groots, romantisch drama van een liefde die slechts van korte duur mag zijn.

 

Data maandag 29 januari, 11 maart, 15 april
Tijd 13:30 uur
Locatie Filmtheater Pathé
Pieter Vreedeplein 174
5038 BW Tilburg
Vervoer op eigen gelegenheid; bij samen rijden wordt een bijdrage verwacht
(zie Huisregels activiteiten/cursussen)
Afmelden bij contactpersoon

Henriëtte Kersemaekers

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd