CULTUURHISTORISCHE GROEP
NAARDEN EN/OF DIEST

cultuurhistorishe-groep-stadhuis-van-diestStadhuis van Diest (België)

 

Voor het najaar 2024 zijn weer twee interessante excursies georganiseerd.

We gaan op woensdag 18 september naar Naarden.
Naarden is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland en uniek in Europa vanwege de stervormige bouw met dubbele omwalling, poortgebouwen en bastions. Naarden is de oudste stad van het Gooi en één van de drie vestingsteden in Gooi & Vecht. Het maakt onderdeel uit van de Hollandse Waterlinies (UNESCO Werelderfgoed).
Ook bezoeken we het Oude Stadhuis van Naarden. Het is gebouwd in 1601 en is een prachtig voorbeeld van Hollandse Renaissancestijl. Het interieur van de benedenverdieping is nog precies zoals het was aan het begin van de 17e eeuw.

Op woensdag, 30 oktober gaan we naar de historische stad Diest.
Diest ligt in Vlaams Brabant (België). De rivier de Demer meandert dwars door het stadscentrum dat teruggaat tot in de middeleeuwen. Diestenaren hebben Oranjebloed, zij dragen met trots hun eeuwenoude geschiedenis, die vooral gekleurd werd door de graven van Nassau en de Prinsen van Oranje.
Tijdens de stadswandeling bezoeken we onder meer het Begijnhof dat op de UNESCO werelderfgoed staat. In de middag bezoeken we de gotische Sint- Sulpitiuskerk aan de Grote Markt, waar de oudste zoon van Willem van Oranje, prins Filips-Willem, is bijgezet. Daarna gaan we naar het Stadsmuseum De Hofstadt waar werken van grote meesters zijn verzameld.

De deelnemers ontvangen twee weken voor de bewuste dag het volledige dagprogramma met o.a. vertrektijd en dagkosten. Deze worden in de bus afgerekend. In elke brief leest u ook wie de contactpersoon van die dag is. Bij onverhoopte afmelding: uitsluitend bij desbetreffende contactpersoon.

U kunt inschrijven voor de excursie naar Naarden, voor de excursie naar Diest of voor beide excursies. Als u voor beide excursies wil inschrijven, dient u voor elk apart in te schrijven.

 

Data woensdag 18 september en 30 oktober
o.l.v. Truus Daamen en Yolande Wertenbroek
Vertrek per bus vanaf parkeerplaats Sport Piazza Berkel-Enschot
Kosten € 30,00 per dag
(en bijkomende dagkosten) 
Afmelden bij contactpersoon

Truus Daamen en Yolande Wertenbroek

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd