CULTUURHISTORISCHE GROEP
LEIDEN EN/OF BRIELLE

cultuurhist-groep-brielleBrielle


We hebben weer twee mooie uitstapjes georganiseerd voor in het voorjaar.

Woensdag 13 maart gaan we met de bus naar Leiden.
Na 22 jaren uitzetten van excursies gaan we eindelijk naar de mooie, historische stad Leiden, gelegen aan de Oude Rijn, met zijn hofjes, honderden monumenten, de oudste universiteit van Nederland en een bruisende binnenstad. Leiden is een belangrijke oude lakenstad van de late middeleeuwen tot in de 17de eeuw.
In de namiddag gaan we naar het kasteeltje Huygens Hofwijck in Voorburg, een 17-eeuwse buitenplaats, waar we leren over de fascinerende bewoners, onder wie Constantijn Huygens, die het huis en de tuin in 1641 ontwierp.

Woensdag 10 april gaan we met de bus naar Brielle.
Brielle, de stad aan het Brielse Meer, ademt herinneringen van een ver verleden uit. Een deel van Brielle is beschermd stadgezicht. Met haar bijna 400 Rijksmonumenten bezit de stad, samen met Harlingen, de meeste monumenten per inwoner. Het is een oude vestingstad en bekendste bedevaartsplaats van Zuid-Holland. In de namiddag gaan we naar het vernieuwde museum: “Droogdok Jan Blanken” Maritiem Cultureel Erfgoed in Hellevoetsluis.

De deelnemers ontvangen twee weken voor de bewuste dag het volledige dagprogramma met o.a. vertrektijd en dagkosten. Deze worden in de bus afgerekend.
In elke brief leest u ook wie de contactpersoon van die dag is. Bij onverhoopte afmelding: uitsluitend bij desbetreffende contactpersoon.

U kunt inschrijven voor de excursie naar Leiden, voor de excursie naar Brielle of voor beide excursies. Als u voor beide excursies wil inschrijven, dient u voor elk apart in te schrijven.

 

Data woensdag 10 april
o.l.v. Truus Daamen en Yolande Wertenbroek
Vertrek per bus vanaf parkeerplaats Sport Piazza Berkel-Enschot
Kosten € 29,50 per dag
(en bijkomende dagkosten) 
Afmelden bij contactpersoon

Truus Daamen en Yolande Wertenbroek

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd