RONDLEIDING "ONS KONINGSOORD"

Rondleiding Ons Koningsoord

 

Iedereen kent natuurlijk het prachtige gebouw “Ons Koningsoord” dat het dorpshart van Berkel-Enschot vormt met zijn mooie bibliotheek, Sociaal Cultureel Centrum De Schalm, Hemels eten & drinken, kinderdagverblijf, huiskamer van vele verenigingen en wooncentrum.

Gebouwd in 1933 als trappistinnenabdij onder leiding van Dom Simon Dubuisson, abt van het Trappistenklooster Koningshoeven aan de Eindhovenseweg. Tot 2009 verbleven er de zusters Trappistinnen die hun leven in dienst stelden van bidden en werken.

Jack van der Sanden van Heemkundekring De Kleine Meijerij kent als geen ander alle details van dit mooie gebouw en de geschiedenis van de zusters en hun kloosterorde. Tijdens de rondleiding wijst hij ons op dingen die u in het verleden zeker over het hoofd heeft gezien. Tussendoor komt u veel te weten over het dagelijkse leven van de zusters en de functies van de diverse ruimtes.

Wist u bijvoorbeeld dat de huidige hoofdingang vroeger alleen openging als er een zuster begraven werd op het kloosterkerkhof? Daarom werd deze eikenhouten deur de “Poort naar de hemel” genoemd. Na deze rondleiding zult u met een andere blik door het gebouw lopen.

De rondleiding duurt een uur. Na afloop drinken we gezamenlijk een kopje thee/koffie met huisgemaakte pastel de nata in restaurant Hemels eten & drinken.
Er kunnen 15 personen deelnemen. Bij veel belangstelling wordt er nog een datum gereserveerd.

 

Datum donderdag 14 december
Tijd 14:00 uur
Plaats Ons Koningsoord
Trappistinnentuin 77
Berkel-Enschot
Kosten € 9,50
Afmelden bij contactpersoon 

Henriëtte Kersemaekers

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd