RONDLEIDING KESSELS MUSEUM

rondleiding-kessels-museum 2

 

Het museum is in 2022 verhuisd naar het gebouw van de Koninklijke Harmonie aan de Stationsstraat (Huis van M uziek). Het is vernoemd naar de voormalige muziekinstrumentenfabriek van Mathieu Kessels, opgericht rond 1890. Kessels begon met een drukkerij van bladmuziek en breidde zijn bedrijf uit met de productie van allerlei muziekinstrumenten. De fabriek had op zijn hoogtepunt 450 werknemers, bouwde meer dan een half miljoen muziekinstrumenten en bestond tot 1956.

In het nieuwe Kessels Museum word je meegenomen in de historie van deze fabriek. Tot de instrumenten die door Kessels werden geproduceerd en ook in het museum te zien zijn, behoren instrumenten voor hout- en koperblazers, harmoniums, en allerlei snaarinstrumenten, zoals strijkers, tokkelinstrumenten, piano’s en pianola’s. In de werkplaats zie je hoe 100 jaar geleden muziekinstrumenten werden gemaakt.

We krijgen een rondleiding met een gids. Voor degenen met een museumkaart is de entree gratis; anders moet je zelf een entreebewijs kopen voor € 10,00 (tot en met 64 jaar) of € 6,00 voor 65+.
Na afloop drinken we koffie of thee met wat lekkers.

 

Datum donderdag 13 april
Tijd 14:00 uur
Locatie Stationsstraat 26
5038 ED Tilburg
Kosten € 11,50
(zonder museumkaart komt er € 6,00 of € 10,00 entree bij)
Afmelden bij contactpersoon 

Mieke Baas

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd