RONDLEIDING HET SCHOENENKWARTIER

schoenenkwartier

 

Het Schoenenkwartier, tot 2019 het Nederlands Leder- en Schoenenmuseum, is sinds 2022 gevestigd in een vleugel van het voormalige raadhuis van Waalwijk. Het Schoenenkwartier belicht de geschiedenis en geeft de toekomst glans.
“We werpen onze blik veel verder dan die van conservator van het rijke verleden van de leer- en schoenenindustrie. Als podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium willen we een eigenzinnige, bijzondere positie in het culturele landschap bekleden. We verbinden erfgoed en techniek met mode, design en innovatie. Waar aan de leer- en schoenenindustrie het imago van vervuiler kleeft, presenteren wij ook de duurzame alternatieven.
Schoenen zijn onderdeel van de identiteit voor jong en oud, voor arm en rijk, voor elke kleur en elk individu. Daar horen veelzijdige verhalen bij: die willen we vertellen, we willen bezoekers aan het denken zetten over “hun” schoeisel. We beschikken over een uitzonderlijke Nederlandse collectie, aangevuld met bijzondere ontwerpen en voorwerpen uit de rest van de wereld”.

- Een gids zal ons rondleiden door het museum.
- Aankomst in het museum tussen 13:30 uur en 13:45 uur.
- Voor degenen met een museumkaart is de entree gratis; anders moet je zelf een entreebewijs kopen voor € 12,50.

Na afloop drinken we koffie/thee met een lekkernij met de toepasselijke naam: “een halve zool“.

 

Datum woensdag 8 februari
Tijd 14:00 uur
Locatie Schoenenkwartier
Raadhuisplein 1
5141 KG Waalwijk
Kosten € 11,50 
(zonder museumkaart komt er € 12,50 entree bij)
Afmelden bij contactpersoon 

Mieke Baas

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd