RONDLEIDING HET DORDTS PATRICIËRSHUIS,
een uniek museum in Dordrecht

dordts-patriciershuis

Cornelis Kuipers ( 1739- 1802)

 

In 1649 koopt Jacob Trip de Jonge het perceel aan de Wolwevershaven en laat er een huis bouwen. De bouw, de historie, de kunst en de bewoners door de eeuwen heen maakt het Dordts Patriciërshuis een bezoek waard.
Een gids zal ons meenemen in de geschiedenis van het huis en hoe rijke burgers leefden aan het einde van de 18e eeuw. De stijlkamers op de begane grond zijn ingericht in Lodewijk XVI-stijl. De blikvanger van het museum is de ronde Maaskamer met uitzicht op het drukst bevaren drie-rivierenpunt van Europa.
In het uitgebreide keldercomplex gaan de oudste delen terug tot het midden van de zeventiende eeuw, de vroegste bouwfase van het huis.
Ook bevindt zich er een 18e-eeuwse bediendenkeuken (zomerkeuken), die net als de ronde Maaskamer een prachtig uitzicht biedt over het drierivierenpunt. In deze ruimte krijgen wij een kopje koffie of thee aangeboden.

Het Dordts Patriciërshuis beschikt tevens over een prachtige collectie van Dordtse schilders die werkzaam waren aan het einde van de 18e en begin van de 19e eeuw.
Tevens kunt u in het museum de tijdelijke tentoonstelling ‘In de Floria’ bezichtigen. Hier vindt u magnifieke bloemstillevens van Dordtse meesters die nog nooit eerder in musea te zien zijn geweest!

- Het museum is niet rolstoel toegankelijk.
- Voor degenen met een museumkaart is de entree gratis; anders moet je zelf een entreebewijs kopen voor € 12,50.

 

Datum dinsdag 28 februari
Tijd 11:00 - 12:30 uur
Locatie het Dordts Patriciërshuis
Wolwevershaven 9
3311 AV Dordrecht
Kosten € 17,00
(zonder museumkaart komt er € 12,50 entree bij)
Afmelden bij contactpersoon 

Marlies Peusens

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd