NATUURWANDELING WELLENSEIND

Natuurwandeling Wellenseind

 

De natuurwandeling vindt dit voorjaar plaats op Landgoed Wellenseind in Lage Mierde.
We verzamelen bij goed weer op het terras en anders in het restaurant van ontmoetingscentrum Voor Anker, gelegen op het landgoed.

Landgoed Wellenseind is een prachtig natuurgebied bestaande uit 103 hectare bos, 22 hectare landbouwgrond en 3,5 hectare heide. Het is een relatief jong landgoed met bijzondere kenmerken. De landschappelijke variatie is uitzonderlijk. De meanderende beken De Reusel en De Raamloop, die in het noordelijk deel samenvloeien, vormen de kern van het geheel.

Een verkenning van Landgoed Wellenseind laat u optimaal genieten van het pure buitenleven. Onderweg komt u het Brandrode rund, de Hollandse landgeit en een schaapskudde tegen. Dankzij de vele biotopen op Wellenseind kunnen plantenliefhebbers er hun hart ophalen. Tevens hebben mens en natuur er een grote variatie aan loof- en naaldbomen tot stand gebracht.

We worden gedurende een twee uur durende wandeling rondgeleid door een gids. De hoofdpaden zijn eventueel te lopen met een rollator. Na afloop drinken we samen koffie of thee met huisgemaakt lekkers in Voor Anker.

 

Datum donderdag 6 april
Tijd 10:00 uur
Locatie Ontmoetingscentrum Voor Anker
Dunsedijk 3a
5094 BA Lage Mierde
Kosten € 12,50
Afmelden bij contactpersoon 

Henriëtte Kersemaekers

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd