LEZING "PASSIE MET MADAME DE POMPADOUR"
(inclusief lunch)

Lezing Madame de Pompadour Francois Boucher

 

Madame de Pompadour, wie kent haar niet?

Geboren als Jeanne-Antoinette Poisson, verschijnt ze voor het eerst aan het Franse Hof op een gemaskerd bal in 1745. Korte tijd later zal ze naar het kasteel van Versailles verhuizen om maîtresse van koning Lodewijk XV te worden. Een heel bijzondere prestatie, de eerste vrouw van burgerlijke afkomst!

Wat is haar geheim? Hoe kan ze zich handhaven? Natuurlijk helpt haar nieuwe door de koning verleende titel van Markiezin van Pompadour een handje mee. Daarnaast is Jeanne-Antoinette beeldschoon, ambitieus en intelligent. Haar passie gebruikt ze namelijk niet alleen voor vrouwenverslinder Lodewijk XV, maar ook voor tal van andere zaken. Zo ontwikkelt Pompadour zich tot gesprekspartner van vorsten, kunstenaars en schrijvers. Kortom, een zelfbewuste vrouw die meer in haar mars had dan verleiding!

Programma:
10:30 uur: ontvangst met koffie/thee en iets lekkers.
11:00 uur: presentatie over Madame De Pompadour & Franse Hofleven met demonstratie van antieke, op de lezing afgestemde materialen. Tussendoor Franse 18e eeuwse muziek (niet live).
12:30 uur: 3-gangen lunch: historische maaltijd waarbij alles ambachtelijk door de vrouw des huizes gemaakt is. Bij de maaltijd wordt (losbladige) thee geserveerd.
14:30-15:00 uur: afsluiting.

Drs. Ingrid van Leeuwen, historica, eigenaresse en bewoonster van Huize Hal, zal de presentatie en de lunch verzorgen.

 

Datum vrijdag 17 november
Tijd 10:30 uur - 15:00 uur
Plaats Huize Hal
Hal 31
5296 PZ Esch
Kosten € 39,50 
Vervoer op eigen gelegenheid; bij samen rijden wordt een bijdrage verwacht
(zie Huisregels activiteiten/cursussen)
Afmelden bij contactpersoon 

Ria Miedema

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd