Stadhuis 's-Hertogenbosch

stadhuis-den-bosch-1

 

Al sinds de 14e eeuw staat op de Markt van Den Bosch het monumentale stadhuis: een prachtig gebouw om eens goed te bekijken. In een nis in de gevel, vlak onder het wapen van de stad, draaien elk half uur ‘de pèrdjes’ van het carillon rond. Deze ruiters te paard, die bijna 350 jaar oud zijn, voeren als het ware een schijngevecht.


Het stadhuis is in het verleden flink verbouwd, maar ademt nog steeds veel historie. De aanbouw van het hypermoderne bestuurscentrum van natuursteen en glas is een bijzondere architectonische toevoeging.

Het stadhuis Den Bosch is niet alleen aan de buitenzijde een knap kunst-werk, maar is tevens in het bezit van vele kunstvoorwerpen waaronder de gobelins en schilderijen. Daarom is het ook van binnen een bezoekje meer dan waard. Naast een indrukwekkende hal, waar wandschilderingen van Antoon Derkinderen te bezichtigen zijn, een prachtige oude raadzaal met eeuwenoude wandtapijten en de trouwzaal, die is bekleed met goudleerbehang, komen we ook in de Oranje Galerij. Als je goed kijkt, zie je hier een dunne koperen strip over de houten vloer lopen. Deze meridiaan uit het midden van de 19e eeuw werd vroeger gebruikt als ijk-systeem om de klokken gelijk te zetten.

 

Een ervaren gids zal ons gedurende anderhalf uur rondleiden door dit prachtige gebouw.

 

Datum dinsdag 22 november 2022
Tijd Groep A
10:00 - 11:30 uur

Groep B

13:30 – 15:00 uur
Locatie Stadhuis Den Bosch
Markt 1
5211 JV ‘s-Hertogenbosch
Kosten € 6,50
Vervoer op eigen gelegenheid
Afmelden bij contactpersoon

Henriëtte Kersemaekers

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd