Excursie Catharinadal Oosterhout

catharinadal-09-09-v2

 

Het Sint-Catharinadal bestaat al meer dan 750 jaar. Sinds 1647 wonen de zusters Norbertinessen onafgebroken in het Slotje De Blauwe Camer.

Dit is het enige vrouwenklooster in Nederland, dat vanaf de stichting heeft voortbestaan. Aangetrokken door de spiritualiteit van Sint-Augustinus “een van hart en een van ziel” wordt hun leven gedragen door de zelfgave in presentatie, dienstbaarheid, bidden, werken, delen en beminnen. De laatste jaren zijn zij ook meermaals in het nieuws geweest vanwege hun uitstekende wijnoogst en voortreffelijke witte wijn.

We gaan bij hen op bezoek voor een rondleiding in het Slotje, de wijngaard, de bijen-kruidentuin en de moestuin. Om 14:15 uur verzamelen we op het voorplein van het Slotje, waar we opgewacht worden door de gids(en). Tussendoor is er een koffie-/theepauze met gebak. Rond 16:45 uur is de rondleiding ten einde en bent u in de gelegenheid om de vespers van de zusters bij te wonen. Zij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs. De dienst duurt ongeveer 25 minuten. Daarna wordt u nog een glas wijn aangeboden in de Poorttuin/Kloosterwinkel, waarmee we het bezoek afsluiten.

 

Datum vrijdag 9 september 2022
Tijd 14:15 uur
verzamelen op het voorplein van het
Slotje De Blauwe Camer
Locatie Sint-Catharinadal
Kloosterdreef 3
4901 PH Oosterhout
Kosten € 17,50
Vervoer op eigen gelegenheid
Afmelden bij contactpersoon

Ria Miedema

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd