EXCURSIE ASPERGEBOERDERIJ

Excursie aspergeboerderij

 

Aan de rand van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen staat Aspergeboerderij van Iersel.
Het is een middelgroot aspergebedrijf met 10 ha asperges. Er wordt gebruik gemaakt van moderne technieken, zoals zwart – wit folie en aspergemachines om het steken minder zwaar te laten zijn. Kwaliteit en duurzaam produceren staan hoog in het vaandel.

Wat zijn asperges?
Asperges zijn de jonge stengels die uit de wortel van de aspergeplant schieten. Reeds in de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werd de asperge omschreven als een geneeskrachtige kruid. Dit komt met name door de stof asparagine. Deze stof kan een gunstige uitwerking hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Asperge werkt verder bloedzuiverend en kan als vochtafdrijvend middel gebruikt worden bij blaas en nierfunctiestoornissen.

Tijdens de excursie zullen we meer uitleg en informatie krijgen over de teelt van de koningin der groenten. We gaan naar het aspergeveld en krijgen uitleg over het steken van asperges, wie wil kan het zelf ook nog proberen. Vervolgens lopen we naar de sorteerruimte om ook daar alle ins en outs te horen. Onder het genot van een kopje thee of koffie met aspergetaart vertelt de boerin over het bedrijf. De gemiddelde duur van een rondleiding is anderhalf uur.

Het terrein is grotendeels geschikt voor een rollator.

 

Datum maandag 8 mei
Tijd 14:00 uur
Locatie Aspergeboerderij
Schoorstraat 63
5071 RC Udenhout
Kosten € 11,50
Afmelden bij contactpersoon 

Henriëtte Kersemaekers

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd