EINDUITSTAPJE VAN GOGH MUSEUM EN NUENEN

uitstapje-van-gogh-museum-en-nuenen

Huis familie Van Gogh in Nuenen (1882-1885)

 

Museum Vincentre wordt april 2023 weer geopend met een groter en geheel vernieuwd museum met uitgebreide aandacht voor Vincent Van Gogh, zijn leven in Nuenen in die tijd en zijn schildersvrienden.

Bij aankomst drinken we eerst koffie/thee met stoet. Daarna bekijken en beleven we de expositie met een audiotour. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij het ontstaan van zijn eerste meesterwerk: de Aardappeleters. Ook het belang van zijn Brabantse periode voor zijn werk en hoe en wat hij daarna in Frankrijk schilderde wordt uitgelicht. We leren Vincent kennen als mens en je ziet zijn verdere ontwikkeling tot wereldberoemd kunstenaar.

Verder is er het Vincent Lichtlab, mede mogelijk gemaakt door ASML. Het is een interactieve expositie waarbij spelen met licht en kleur centraal staan.

Na de lunch is er een wandeling door het dorp. Onder leiding van gidsen wandelen we langs de High Lights van dit prachtige dorp. Nuenen dankt zijn bekendheid aan het feit dat Vincent er enige tijd gewoond en gewerkt heeft, maar nog steeds is Nuenen een kunstenaarsdorp met meerdere galerieën voor beeldende kunst.

Aankomst museum is om 10.00 uur. Voor degenen met een museumkaart is de entree gratis, anders moet je een entreekaart kopen voor € 13,50.

 

Datum vrijdag 26 mei
Tijd vanaf 09:00 uur kunt u instappen
09:15 uur vertrek bus
Vervoer per bus vanaf parkeerplaats Sport Piazza Berkel-Enschot
Kosten € 50,00
(zonder museumkaart komt er € 13,50 entree bij)
Afmelden bij contactpersoon 

Wilma van Lieshout

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd