Opkomen voor jezelf
drs. Susan voscursus-opkomen-voor-jezelf

 

Ben je eigen ambassadeur en beïnvloed je omgeving op een positieve manier

Er is een generatie vrouwen op aan het groeien die moeiteloos voor zichzelf opkomen en die er bijna vanzelfsprekend vanuit gaan dat er gebeurt wat zij willen, zo lijkt het tenminste als we kijken naar onze (schoon) dochters en kleindochters. Nou willen wij natuurlijk niet onderdoen voor deze powervrouwen, het wordt tijd dat wij op onze eigen wijze op komen voor ons eigen belang, dat we onze eigen ambassadeur worden.

We kennen allemaal de situaties waarin we iets aan het doen zijn wat we eigenlijk helemaal niet willen. Of de situaties waarin we een duidelijke mening hebben, maar onze mond houden voor de lieve vrede terwijl wij toch een behoorlijke dosis kennis, ervaring en levenswijsheid in huis hebben. In dit soort situaties voelen we ons ongelukkig en onzeker.

We kunnen de schuld daarvan bij de ander leggen maar het is zo dat als wij een situatie veranderen, door ons gedrag te veranderen, we daarmee de uitkomst en het effect op de ander veranderen. Dus: wij kunnen hier zelf iets aan doen!

In twee middagen gaat drs. Suzan Vos een training verzorgen waarin zij ons met humor en op een duidelijke, praktische en interactieve manier, tips en vaardigheden aanleert, waarmee we onze omgeving op een positieve manier kunnen beïnvloeden en beter opkomen voor ons eigen belang.

Onderwerpen die aan de orde komen:
- Wat wil ik en hoe breng ik dat over op mijn omgeving?
- Conflicthantering: Soms kies je voor geluk en soms voor gelijk. Maar hoe?
- Omgaan met herkenbare lastige types zoals de aanklager, redder en het slachtoffer.
- Onderhandelen: Wat geef ik weg en wat krijg ik ervoor terug?
- Assertiviteit: Ja zeggen als het kan en Nee zeggen als het moet.
- Je omgeving positief beïnvloeden door middel van communicatie.

Suzan (https://www.allroundtrainingen.com) geeft al vele jaren succesvol communicatie trainingen aan gerenommeerde bedrijven en instellingen. Haar grootste passie noemt ze mensen te motiveren, te enthousiasmeren en te activeren. Een aantal van onze leden heeft het vorig seizoen kennis gemaakt met de energieke stijl van Suzan. De reacties waren unaniem enthousiast. Suzan komt dit seizoen terug om een nieuwe training te geven.

 

Data donderdag 8 en 15 december 2022
Tijd 13:30 – 16:00 uur
Locatie Ons Koningsoord
Trappistinnentuin 77
5057 DJ Berkel-Enschot
Kosten € 32,50
Afmelden bij contactpersoon

Henriëtte Kersemaekers

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd