Kunstgeschiedenis
Carla van Bree

 

Kunstgeschiedenis Jan Breughel de Jonge

Jan Brueghel de Jonge ( 1601 - 1678)

Brueghel, de familiereünie

Pieter Brueghel was, samen Jhieronimus Bosch, een van de belangrijkste schilders van de Nederlanden (het huidige Nederland en België). Minder bekend is dat Brueghel, “de Oude” , onderdeel was van een stamboom van kunstenaars die tot zeker zeven (!) generaties doorging.
Andere kunstenaarsfamilies hebben zich met de Brueghels verbonden: Coecke van Aelst, Teniers en Van Kessel. Ook vrouwen beoefenden het kunstvak, al is van hun werk helaas niets bewaard gebleven.

Dit najaar organiseert Het Noord Brabants Museum in Den Bosch een tentoonstelling over vijf generaties Brueghel, wier werk de 16e en 17e eeuw omvatte. De tentoonstelling moet nog openen. Daarom is het nog niet mogelijk de opzet van het programma heel precies vast te stellen.
Het aantal bijeenkomsten is drie.

Voorjaar 2024 zullen er ook drie bijeenkomsten zijn met het onderwerp:
- Kruisbestuiving
- Reizende kunstenaars
- Kunstwerken en beeldende motieven in de 14de en 15de eeuw.

Carla van Bree (1971) is een zeer gewaardeerde kunsthistorica en docente. Zij studeerde aan de Kunstacademie van Tilburg en aan de Universiteit van Utrecht. Ze werkt als rondleider bij museum De Pont in Tilburg en Schouwburg Concertzaal en als docente kunstgeschiedenis voor meerdere scholen, opleidingen, volksuniversiteiten, HOVO Brabant-Tilburg en verenigingen, waarvan al heel veel jaren bij het KVG Berkel-Enschot e.o.

 

Data dinsdag
31 oktober, 7 en 21 november 2023
5 en 19 maart en 2 april 2024
Tijd 20:00 uur
Locatie Ons Koningsoord
Trappistinnentuin 77
5057 DJ Berkel-Enschot
Kosten € 72,50 (inclusief koffie/thee)
Afmelden bij contacpersoon

Truus Mallens

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd