Filmcyclus
Bert Goessen (selectie en inleiding)

Filmcyclus - film Encore (1)

 

In de filmcyclus van dit seizoen staan Franstalige films op het programma. Feel-good films, afgewisseld met indringende portretten van vrouwen, die in het leven op zoek zijn naar een zinvol bestaan of anderen een zinvol leven willen bezorgen. Ze spelen zich af in de wereld van de moderne dans, de klassieke muziek en de schilderkunst. Maar ook in het dagelijks leven van gewone families, waar de drama’s voortdurend op de loer liggen.

- ENCORE (Regie: Cédric Klapisch, 117 min.)
Een visueel spektakel over een ballerina die door dramatische omstandigheden verandert van klassiek ballet naar moderne dans.

- UN BEAU MATIN (Regie: Mia Hansen-Løve, 112 min.)
Waarom zou je Un beau matin moeten zien? Het antwoord bevat slechts drie woorden: actrice Léa Seydoux. Haar rol in deze film is een van de beste uit haar carrière.

- LA DOUBLE VIE DE VERONIQUE (Regie: Krzysztof Kieslowski, 92 min.)
Weronika en Veronique zijn beiden 20 jaar, geboren op dezelfde dag, in Polen en in Parijs. Door toeval kruisen ze elkaars leven. De sfeer van de film wordt vooral bepaald door de schitterende klassieke muziek, speciaal geschreven door de Poolse componist Zbigniew Preisner.

- DALVA (Regie: Emmanuelle Nicot, 87 min.)
De 12-jarige Dalva woont alleen met haar vader. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw en snapt totaal niet waarom ze plotsklaps van haar vader wordt weggerukt. Gaandeweg begint ze te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.

- PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU (Regie: Céline Sciamma, 119 min.)
Zoals een schilder al met een paar penseelstreken een wereld kan oproepen, schetst Céline Sciamma met een paar beginscènes de aanloop tot een groots, romantisch drama van een liefde die slechts van korte duur mag zijn.

 

Data maandag
9 oktober, 13 november 2023
29 januari, 11 maart, 15 april 2024
Tijd 13:30 uur
(let op: aanvangtijd is veranderd)
Locatie Filmtheater Pathé
Pieter Vreedeplein 174
5038 BW Tilburg
Kosten € 25,00 
Vervoer op eigen gelegenheid
Afmelden bij contactpersoon

Henriëtte Kersemaekers

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd