Filmcursus
Bert Goessen (selectie en inleiding)

Filmcyclus - Radiograph of a family

Radiograph of a family

 

  • Dit is het vervolg van de cursus uit het najaarsprogramma. Dus: niet opnieuw aanmelden.
  • Er is nog een beperkt aantal plaatsen voor nieuwe inschrijvingen.


Drie films van het seizoen 2022/2023 staan nog op het programma.
In deze films speelt het leven van vrouwen een prominente rol. Het zijn portretten van vooral jonge vrouwen die op zoek zijn hun eigen identiteit met vaak ontroerende, innemende en soms heftige taferelen. De films zijn alle drie geregisseerd door een vrouw. De films zijn:

- RADIOGRAPH OF A FAMILY
Regie: Firouzeh Khosrovani. Iran 82 min. Met foto’s en videomateriaal uit het familiearchief, afgewisseld met gestileerde shots probeert de regisseuse haar jeugd, haar relatie met haar moeder en het getroebleerde huwelijk van haar ouders uit Iran te reconstrueren.

- KUESSIPAN
Regie: Myriam Verreault. Canada 117 min. Mikuan en Shaniss zijn twee Innu hartsvriendinnen die op de drempel staan naar volwassenheid. Hoewel ze opgroeien als beste vriendinnen in het Innu reservaat Uashat Mak Mani-Utenam in het Canadese Québec, groeien beiden steeds verder uit elkaar.

- MATERNAL
Regie: Maura Delpero. Argentinië 91 min. De film speelt zich af binnen de muren van een zogenaamde Hogar, een Italiaans religieus opvanghuis voor jonge alleenstaande moeders in Buenos Aires en volgt drie vrouwen: zuster Paola, een Italiaanse non en twee tienermoeders Luciana en Fatima. Alle drie worstelen ze op hun eigen manier met de implicaties van het moederschap.

 

Data maandag 30 januari, 13 maart en 17 april
Tijd 14:00 uur
Locatie Filmtheater Pathé
Pieter Vreedeplein 174
5038 BW Tilburg
Kosten € 15,00 
(alleen voor nieuwe inschrijvingen)
Vervoer op eigen gelegenheid
Afmelden bij contactpersoon

Henriëtte Kersemaekers

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd