Filmcursus
Bert Goessen (selectie en inleiding)

filmcursus-maternal

 

De filmcyclus van het seizoen 2022/2023 begint met Drii Winter,een bijzondere première want de film is pas vanaf 1 september in de Nederlandse bioscopen te zien. Wie van koormuziek en Zwitserse Alpen houdt kan volop genieten. Daarnaast staan vier films (geregisseerd door een vrouw) op het programma, waarin het leven van vrouwen een prominente rol speelt: portretten van vooral jonge vrouwen, op zoek naar hun eigen identiteit met vaak ontroerende, innemende en soms heftige taferelen.

- DRII WINTER
Regie: Michael Koch, Zwitserland, 136 min. De prachtige Alpen dienen als decor voor een film over schuld, boete en vergiffenis.

- SOUAD
Regie: Ayten Amin, Egypte, 96 min. Een aangrijpend verhaal over de tegenstrijdigheden in het leven van Souad in het conservatieve Egypte.

- RADIOGRAPH OF A FAMILY
Regie: Firouzeh Khosrovani, Iran, 82 min. Met materiaal uit het familiearchief e.a. probeert de regisseuse haar jeugd, haar relatie met haar moeder en het getroebleerde huwelijk van haar ouders uit Iran te reconstrueren.

- KUESSIPAN
Regie: Myriam Verreault, Canada, 117 min. Mikuan en Shaniss zijn twee Innu hartsvriendinnen die op de drempel staan naar volwassenheid. Hoewel ze opgroeien als beste vriendinnen in het Innu reservaat Uashat Mak Mani-Utenam in het Canadese Québec, groeien beiden steeds verder uit elkaar.

- MATERNAL
Regie: Maura Delpero, Argentinië, 91 min. De film speelt zich af binnen de muren van een zogenaamde Hogar, een Italiaans religieus opvanghuis voor jonge alleenstaande moeders in Buenos Aires en volgt drie vrouwen: zuster Paola, een Italiaanse non en twee tienermoeders Luciana en Fatima. Alle drie worstelen ze op hun eigen manier met de implicaties van het moederschap.

 

Data maandag 10 okt. en 14 nov. 2022
30 jan., 13 mrt. en 17 apr. 2023
Tijd 14:00 uur
Locatie Filmtheater Pathé
Pieter Vreedeplein 174
5038 BW Tilburg
Kosten € 25,00
Vervoer op eigen gelegenheid
Afmelden bij contactpersoon

Henriëtte Kersemaekers

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd