CULTUURHISTORISCHE GROEP GRAVE

 

cultuurhistorische-groep-grave

Klooster Sint-Agaath

 

In dit voorjaar staan er weer twee mooie excursies op het programma.
In maart bezoeken we het stadje Thorn dat met haar mooie witte huizen en het beschermde dorpsgezicht al een bezienswaardigheid op zichzelf is. De straatjes zijn nog authentiek geplaveid. Er is een Begijnhof, een Kapel onder de Linden en een bijzondere Abdijkerk. Natuurlijk gaan we een stadswandeling maken waarbij de gidsen ons alles over de geschiedenis van dit plaatsje zullen vertellen.

In april gaan we naar het oudste klooster van Nederland, Sint Agatha, gelegen in het gelijknamige dorpje vlakbij Cuijk. Daar wonen en werken de Kruisheren. Al 650 jaar combineren zij het leven van alledag met gebed en activiteiten in de zielenzorg. Inmiddels wonen er ook leken die zich in de prachtige en rustieke omgeving verbonden voelen met het kloosterleven. We bezoeken de kloosterkerk, waarin mooie glas-in-loodramen zijn en zelfs een portret van prins Maurits, het kleine en inte-ressante museum, de tuinen en het poortgebouw. In de middag zullen we worden rondgeleid door het historische centrum van Grave en brengen we een bezoek aan de Sint Elisabethkerk o.l.v. gidsen.

We sluiten de dag af met een gezellig etentje zoals gebruikelijk op de laatste dag van het excursiejaar. Daardoor zijn wij rond 21.00 uur weer in Berkel-Enschot.
De deelnemers ontvangen twee weken voor de bewuste dag het volledige dagprogramma met o.a. vertrektijd en dagkosten. Deze worden in de bus afgerekend.
In elke brief leest u ook wie de contactpersoon van die dag is. Bij onverhoopte afmelding: uitsluitend bij desbetreffende contactpersoon.

U kunt inschrijven voor de excursie naar Thorn, voor de excursie naar Grave of voor beide excursies. Als u voor beide excursies wil inschrijven, dient u voor elk apart in te schrijven.

 

Data groep A woensdag 19 april
o.l.v. Truus Daamen en Yolande Wertenbroek
Data groep B vrijdag 21 april
o.l.v. Elly van Gorp en Ingrid Heuts
Vertrek per bus vanaf parkeerplaats Sport Piazza Berkel-Enschot
Kosten € 29,50 per dag
(en bijkomende dagkosten) 
Afmelden bij

 contactpersonen

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd