CULTUURHISTORISCHE GROEP ANTWERPEN

 

Cult.Hist. Antwerpen 27 september

Aan de Cogels Osylei in Bechem
Jugendstilwijk Zurenborg, Antwerpen

 

In het najaar staan er weer een paar mooie uitstapjes op het programma.

27 september gaan we met de bus naar Antwerpen.
Bij aankomst genieten we daar van een kopje koffie/thee met lekkers. We maken een wandeling over de majestueuze Grote Markt en komen door bekoorlijke steegjes en straatjes, zoals de Vlaeykensgang, en over levendige pleintjes langs historische gebouwen. Aansluitend gebruiken we de lunch. In de middag laten wij u weer o.l.v. gidsen de mooiste wijk van Antwerpen, Zurenborg, zien waar de Cogels-Osylei door loopt: een straat met kasseien en diverse voorbeelden van hoogwaardige architectuur, van sierlijke herenhuizen in art-nouveaustijl tot neoklassieke paleizen.

25 oktober gaan we met de bus naar paleis Het Loo in Apeldoorn.
Op 22 april jl. is Paleis Het Loo weer geopend na een verbouwing van vijf jaar. Het Loo heeft zijn glans terug. De gerestaureerde en opnieuw ingerichte vertrekken in het paleis zijn authentieker dan ooit. De fontein spuit niet meer zo hoog als vroeger, maar de tuinen van het Loo zijn nog altijd een Jardin de plaisir.
Vanaf het hooggelegen prachtige dakterras ontvouwen de tuinen zich als een damasten tafelkleed. Hier krijgt de bezoeker een weergaloos uitzicht op de Frans-classicistische parterres de broderie. De schelpengrotten zijn een zeldzaamheid in Nederland. De tuinen van het Paleis Het Loo vormen een hoogtepunt in de Nederlandse tuinarchitectuur.

De deelnemers ontvangen twee weken voor de bewuste dag het volledige dagprogramma met o.a. vertrektijd en dagkosten. Deze worden in de bus afgerekend.

In elke brief leest u ook wie de contactpersoon van die dag is. Bij onverhoopte afmelding: uitsluitend bij desbetreffende contactpersoon.

U kunt inschrijven voor de excursie naar Antwerpen, voor de excursie naar Apeldoorn of voor beide excursies. Als u voor beide excursies wil inschrijven, dient u voor elk apart in te schrijven.

 

Datum woensdag 27 september
o.l.v. Truus Daamen en Yolande Wertenbroek
Vertrek per bus vanaf parkeerplaats Sport Piazza Berkel-Enschot
Kosten € 29,50 per dag
(en bijkomende dagkosten) 
Afmelden bij

 contactpersonen

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd