CULTUURHISTORISCHE GROEP

 

cursus-cult-hist-groep-kasteel-hoensbroek

Kasteel Hoensbroek

 

We willen met de excursies steden of dorpen bezoeken om de cultuur en de historie ervan te leren kennen.
Onder leiding van stadsgidsen maken we een stadswandeling en bezoeken we, een kerk, een stadhuis, een kasteel, een paleis of een cultuurhistorisch museum. De excursies worden altijd per bus gemaakt, mede om het onderling contact en de gezelligheid te bevorderen. We zullen ook dit jaar weer veel aandacht besteden aan het vinden van geschikte koffie- en lunchgelegenheden.

Op vrijdag 23 september en woensdag 28 september gaan we, in plaats van wat er in het programmaboekje vermeld staat, naar Sittard en Kasteel Hoensbroek.
Op woensdag 19 oktober en vrijdag 28 oktobergaan we naar Middelburg.
Voor deze twee excursies kan men zich nu aanmelden.
Ook in maart en april, komend jaar zijn er wederom twee excursies, maar daarvoor kan men zich pas opgeven na het verschijnen van het jaarprogramma in december van dit jaar. Dat is anders dan voorheen.

De deelnemers ontvangen van tevoren nadere gegevens over het volledige dagprogramma, waaronder de vertrektijden (die nog wel eens kunnen variëren) en de dag kosten (koffie met gebak en lunch) die in de bus worden afgerekend. Het vooraf te betalen inschrijfgeld, € 55,00 voor deze
2 dagen, is bestemd voor de bus, de gidsen en (soms) een entree. Aangezien we steeds vaker een streekmuseum bezoek in het programma opnemen zijn we genoodzaakt, indien zich dat voordoet, een aparte entree bijdrage te vragen aan degene die geen museumkaart heeft.
In elke brief leest men ook wie de contactpersoon is voor de betreffende uitstap. Bij deze contactpersoon kan men zich eventueel afmelden.

 

cursus-cult-hist-groep-stadhuis-middelburg

Stadhuis Middelburg

 

In 2023 gaan we op vrijdag 17 maart en woensdag 22 maart, op woensdag 19 april en vrijdag 21 april. Daarvoor kan men zich pas in december opgeven.

 

Data groep A woensdag 28 september en 19 oktober 2022
(2023: 22 maart en 19 april)
o.l.v. Truus Daamen en Yolande Wertenbroek
Data groep B vrijdag 23 september en 28 oktober 2022
(2023: 17 maart en 21 april)
o.l.v. Elly van Gorp en Ingrid Heuts
Vertrek per bus vanaf parkeerplaats Sport Piazza Berkel-Enschot
Kosten € 55,00 voor twee excursies 
Afmelden bij

 contactpersonen

De contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina. U kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd