hoedjes

 

Lezing "Insecten, staan zij straks op ons menu en hoe kunnen zij bijdragen aan een duurzamere wereld" ?

door mevrouw Marian Peters

Datum

woensdagavond 10 april 2019

Tijd

20:00 – 22:00 uur

Plaats

Ons Koningsoord, Trappistinnentuin, B-E

Kosten

Leden € 6,50, niet leden € 8,50 inclusief koffie/thee

Contactpersoon

Antoinette Lombarts 

e-mail etteniotna.[antispam].@kvgberkelenschot.nl

Afmelden

netietivitca.[antispam].@kvgberkelenschot.nl

Toelichting:

Marian Peters is afgestudeerd aan Wageningen Universiteit, BSc, MBA. Haar werk is gewijd aan de promotie en introductie van insecten voor menselijke consumptie, insecten als ingrediënt voor diervoeder en non-food applicaties en aan de ontwikkeling van nieuwe en veilige producten. Marian is ondernemer en medeoprichter van Venik (Verenigde Insecten Kwekers) en het Internationaal Insect Centre. Zij heeft 15 jaar ervaring in innovatie en uitvoering van projecten waaronder EU-projecten. 

In de natuur spelen insecten een belangrijke rol in de voedselketen. Echter in de voedselindustrie komt er steeds meer aandacht voor duurzame nieuwe eiwitalternatieven zoals insecten. Wat kan dit alles voor ons milieu gaan betekenen?

Sinds 10 jaar staan de insecten in de schappen van de Sligro. Dit was een primeur voor de wereld en inmiddels weet Nederland dat we insecten kunnen eten! Hoe worden ze gekweekt en staat Brabant straks vol met insectenstallen?

Het belooft een hele interessante avond over een zeer actueel onderwerp te worden. Daarom zijn ook uw introducés van harte welkom.     

 

eetbare-insecten

© KVG Berkel-Enschot e.o. 2021-2022