hoedjes

 
bavaria

Einduitstap: naar Royal Swinkels Family Brewers / Bavaria, Lieshout

 

Datum

vrijdag 15 mei 2020

Tijd

9:00 – 15:30 uur

Vertrek

9:00 uur vanaf parkeerplaats Sport Piazza Berkel-Enschot (voorheen Sportschool Ooms)

Plaats

Swinkels Family Brewers / Bavaria, Lieshout

Kosten

excursie € 33,50  + bus € 10: totaal € 43,50

Contactpersonen

Ria Miedema 

e-mail ria@kvgberkelenschot.nl

Marij van Spreeuwel 

e-mail marij@kvgberkelenschot.nl

Afmelden

activiteiten@kvgberkelenschot.nl

Toelichting:

Als doel voor onze einduitstap hebben we gekozen voor een Brabants bedrijf en wel Bavaria, dat onderdeel is van ‘Royal Swinkels Family Brewers’ in Lieshout en al meer dan 300 jaar bestaat.

Let op deze instructie van Bavaria: "Aangezien u een (voortdurend) arbeidsproces bezoekt is het aan te raden stevige schoenen te dragen in verband met eventuele gladde vloeren. Bovendien maken we een behoorlijke wandeling en is het tijdens de Brouwerijtour noodzakelijk enige trappen te gebruiken De Brouwerijtour is daardoor helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn"

Op hun site prikkelen zij de lezers met de woorden: “Wij zijn Swinkels Family Brewers. Nieuwsgierige bierbrouwers. ...” Inmiddels genieten consumenten in ruim 130 landen van hun producten.

Dat is één gegeven maar wat in het licht van deze tijd bezien nog meer van belang is, is dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel hebben staan. Zij timmeren daarmee hard aan de weg voor een duurzame wereld. Door bewustere productie zorgen zij voor besparingen en een verduurzaming van energie- en waterverbruik. Eén van de drie pijlers is wereldwijde groei met lokale betrokkenheid (met b.v. sinds 2015 brouwerij Habesha in Ethiopië, voor en van de lokale bevolking). Zij willen een financieel gezond bedrijf zijn dat groeit, maar oog heeft voor haar omgeving. Over hun ideeën over MVO e.a. komt u meer te weten bij deze einduitstap. Koningin Máxima ging ons voor.

Het programma omvat ontvangst met koffie/thee en gebak. U krijgt uitleg over MVO. Dan volgt de  Brouwerijtour met consumptie en bijpassend lekkers en lunch.

© KVG Berkel-Enschot e.o. 2021-2022