hoedjes

 
film-uitgesteld

Filmcursus

selectie en inleiding door Bert Goessen

Tijd

maandagmiddag 13:30 uur

Data

5 oktober, 9 november 2020;

4 januari, 8 februari en 15 maart 2021

Plaats

Filmtheater Pathé, Pieter Vreedeplein 174, 5038 BW Tilburg

Kosten

€ 19,00

Contactpersoon

Marij van Spreeuwel 

e-mail marij@kvgberkelenschot.nl

Afmelden

bij contactpersoon

Toelichting:

In de filmcyclus van het seizoen 2020/2021 staan vijf bijzondere familiedrama’s op het programma onder de noemer “Blik gericht op het Oosten”. We reizen van Noord-Macedonië naar het hooggebergte van Tibet, naar het kleurrijke Bhutan, naar de uitgestrekte sneeuwvlakten van Jakoetië in Noord-Siberië om uiteindelijk terecht te komen op het als maar veranderende platteland in het noorden van China. Behalve dat het indringende familiedrama’s zijn, spelen alle films zich af in een indrukwekkend, veelal betoverend landschap. Zowel de geest als het oog worden rijkelijk beloond.

HONEYLAND   Regie: Ljubomir Stefanov en Tamara Kotevska. In een verlaten bergdorp in Noord-Macedonië, afgesloten van elektriciteit en stromend water, verzorgt de laatste vrouwelijke honingjager van Europa haar bedlegerige moeder.

WHITE SUN   Regie: Deepak Rauniyar. Oude tradities, het traditionele kastensysteem en de vrouwenonderdrukking laten zich in het hedendaagse Nepal niet zo maar veranderen.

SING ME A SONG   Regie: Thomas Balmès. In Bhutan, dat zo lang verstoken bleef van moderne verlokkingen, gaan de ontwikkelingen in sneltreinvaart. Hoe televisie en internet de wereld veranderen.

ÁGA   Regie: Milko Lazarov. Nanook en zijn vrouw Sedna leven op de besneeuwde vlaktes in het noorden van Siberië. Hun dagelijkse leven is hard, maar ze klagen nooit. Een bijzonder liefdesverhaal tegen de achtergrond van de permafrost.

SO LONG, MY SON   Regie: Wang Xiaoshuai. Een dertig jaar omspannend familie epos over schaamte en schuld tegen de achtergrond van de Chinese eenkindpolitiek. De film duurt 3 uur.

 - Wellicht ten overvloede maar ook hier, bij uw bioscoopbezoek, is er een veilige ruimte voor iedereen, volgens de geldende regels.

film

© KVG Berkel-Enschot e.o. 2021-2022